Skip to content

Tio typer av skurkar kvinnor är galna på

Written by

EllenEriksson

Innehåll

Vacker, varm, men inte alls lämplig för ett seriöst förhållande …

Alla, minst en gång i sitt liv, har träffat någon charmig, attraktiv … och oansvarig. Och vi blev kär, led, väntade och hoppades att han skulle förändras. För att spara tid har Wday.ru analyserat tio klassiska typer av skurkar och förklarat varför vi behöver dem och hur vi hanterar dem..

Pervers

Han är extraordinär, utbildad, smart, men med en blick på honom finns det en intuitiv känsla av att något är fel här. Extremt konstiga datum börjar, besök på stängda klubbar i stil med filmen ”Eyes Wide Shut” och spontana resor till de vildaste platserna. Men mest av allt är det inte ens underhållning som tänds, utan det faktum att denna mystiska person inte säger något. Vem kan förstå honom bättre än du? Ingen! För dig till vit värme, förför, erkänner han vid det mest avgörande ögonblicket att han är … en sadist eller någon värre.

Varför är han så här: oavsett hur han fick den här förvrängningen, det spelar bara roll för honom själv och sin psykoanalytiker. Om du verkligen vill förstå frågan, läs Otto Fenichels bok ”The Psychoanalytic Theory of Neuroses” och fråga perversen om han blev piskad som barn. Men även efter att ha förstått orsakerna kommer du inte att rädda honom från avvikelse. Om du har kommit så långt kan det vara värt att överväga varför du är så beroende av det.?

Han ljuger när han andas. Och när han inte ljuger, fantiserar han med inspiration. Och poängen är inte att han var väldigt skyldig och letade efter en alibi, nej, han vet helt enkelt inte hur man ska säga sanningen. Patologiskt. Dessutom, om du fångar honom i lögn, erkänner han fortfarande inte att han komponerade, men kommer att börja väva en invecklad ligatur från nya uppfattningar. Det är möjligt att återställa en bild av hans förflutna eller verkliga händelser i nutiden endast med hjälp av hans bästa vänner, även om de inte vet hela sanningen. Ibland ser han ut som en galning som lever i en illusorisk värld. Även om han är ganska frisk lever han bara mycket bekvämare..

Varför är han så här: vid tre till fem års ålder har alla barn magiskt tänkande. Deras logik skiljer sig mycket från vuxnas. Till exempel kan ett barn vara helt säker på att familjen tvingas flytta från en lägenhet till en annan, för att han inte tvättade händerna i tid och därmed provocerade en sådan katastrof. Om vuxna inte hjälper honom att belysa den verkliga händelsekedjan, om de beundrar sonens underbara logik, inte motbevisa den, behåller barnet önskan att tänka magiskt vid en senare ålder..

Narciss

Han kunde arbeta som modell. Att gå runt i staden med en stilig man är både trevlig och hektisk. Å ena sidan, med det, som med ett dyrt tillbehör, känner du dig mer självsäker, och å andra sidan tänker du ständigt, som om denna skatt inte skulle tas bort. Och trots allt är han inte bara snygg, han klär sig också bra. Det är sant att det finns ett problem: han gör det länge. Nästan så länge du gör. Eller längre. Och han spenderar mer på kläder än du. Och viktigast av allt – ibland verkar det som om hans egen reflektion i spegeln intresserar honom mer än du och ditt förhållande till honom..

Varför är han så här: det verkar bara vid första anblicken att narcissisten är galen på sig själv. Faktum är att ständig dragning av filten och narcissism är förknippad med låg självkänsla och överskattade självkrav. Och det är bara en del av hans problem. Det andra är att han behandlar människorna omkring sig på samma sätt som han behandlar sig själv, det vill säga dåligt. Och det betyder att oavsett hur mycket dessa obetydliga människor berömmer honom, kommer han fortfarande inte att räcka. Därför är killen patologiskt olycklig, som ett blyg barn som alltid letar efter beröm, godkännande och stöd..

Dynamo-maskin

Det är svårt att inte bli kär i honom. Framgångsrik i sin karriär, välvårdad, tillmötesgående – han lockar tjejer som en magnet. Och förvånansvärt så använder han det inte riktigt. Han kan vara en Don Juan, men är ändå trogen mot en, högst två kvinnor. Han är van att hålla allt under kontroll, inklusive sitt personliga liv. Han – och bara han! – vet när jag ska ringa dig nästa gång, vilken restaurang du ska gå till och hur många timmar (dagar, veckor) du vill släppa in dig i sitt liv. Så snart det verkar för honom att du dröjer kvar i det tar han omedelbart ett steg tillbaka. Eller två. Eller tre.

Varför är han så här: hans förhållande med sin mor var mer än svårt, och därför var han van att inte lita på kvinnor. Han minns mycket hur han betalade dyrt i barndomen när han öppnade sig för sin mamma i hopp om hennes sympati och stöd. Och nu, efter att ha blivit vuxen, tillåter han inte ett sådant misstag. Han är livrädd för intimitet. Han kan till och med förbli den eviga ungkarlen eller älskaren av någon uttråkad gift kvinna som inte kräver något av honom förutom sex en gång i veckan och gåvor för semestern.

Pojken du tycker synd om

Han är bra. Men folk förstår honom inte. Först vill du ha synd om honom och sedan värma och smeka honom. När han börjar prata om sig själv har den tacksamma lyssnaren tårar i ögonen av orättvisan som regerar i världen. Han hade en svår barndom med mycket psykiskt (och möjligen fysiskt) trauma och en lika svår ungdom. Han gjorde allt han kunde, men omständigheterna var emot honom. Men nu är du redo att göra för honom (eller för honom) vad han än ber om. Som ordspråket säger, ”blev hon kär i honom för sin plåga, och han älskade henne för medkänsla för dem.”.

Varför är han så här: en gång i barndomen insåg den här pojken att det är mycket mer lönsamt att spela med människor ”för synd” än att vara en fin gurka. Mindre efterfrågan. Tänk själv vad du ska ta från det sneda, lama och förolämpade livet? Ingenting, du kan bara ångra honom. ”Vad ska jag göra?” Frågar han ständigt. Du kan bara sätta den här olyckliga mannen på hans plats genom att svara på alla hans frågor med en fråga: ”Vad tycker du själv om det här?”

Obeslutsam

Mild, sympatisk, förståelse, lugn – den här mannen verkar kunna vara den perfekta mannen. Ett problem är att göra ett erbjudande och i allmänhet har han inte bråttom att vidta några åtgärder. Han pausar mellan datum, som om han medvetet tar din nyfikenhet till maximal nivå. Han ger blommor och bra saker, ställer rätt frågor och lyssnar mycket noga på svaren. En trevlig förväntan ersätts dock av en utmattande förväntan, som blir … tröttsam. Med beslutsfattande och konkreta handlingar har han svårt inte bara inom området för intima relationer.

Varför är han så här: uppfostrad av en stark dominerande mamma, från barndomen var han van att lyda kvinnor och inte visa initiativ. I sin älskarinna letar han efter en ledare som kommer att befalla honom, han väntar på order, förslag och handlingar. I gengäld är denna feminina man redo att ge sin hängivenhet och lydnad. Att bo tillsammans med honom kommer att vara trevligt, konflikter är sällsynta … Om hans mamma bor i en annan stad.

Rovdjur

Spårar offret från att gömma sig, kommer sedan närmare, slickar läpparna och stöter i en exakt rörelse. Efter att ha tillfredsställt hungern lämnar han. Det är omöjligt att inte ge efter för hans charm, för han känner till alla punkter som behöver pressas. Men att lita på honom är lika meningslöst som att tro att jultomten kommer att ge dig en Lexus..

Varför är han så här: I vår kultur är det vanligt att pojkar säger följande i barndomen: ”Tja, vad gnäller du som en tjej?” Från vilka unga varelser drar följande slutsats: riktiga män har ingen rätt att gråta, klaga och visa ömhet, kärlek och andra känslor. De kan förföra, erövra och förstöra, men bara inte älska. Det finns också ganska försummade fall när föräldrar inspirerar en pojke att han alltid och överallt, under alla omständigheter, ska vara stark. En stark person som inte känner någonting kommer aldrig att bli lycklig i sitt personliga liv och sannolikt inte kommer att kunna göra en kvinna riktigt lycklig. Om vi ​​naturligtvis inte talar om en natt med oförglömlig sex.

Äventyrare

Idag är han här, bredvid dig och imorgon – i Nakhodka, San Francisco eller Kuba. Det är omöjligt att bli uttråkad av honom, han kommer med den bästa underhållningen i världen. Håller med en ambulansförare, hyra den konstiga bilen och köra den till St Petersburg? Inga problem. Han har en miljon vänner och bekanta, stora planer, ett hav av energi. De mest originella idéerna kommer ständigt upp i hans sinne (även om de för de mest sunda människorna verkar vara vilseledande), han är redo att flytta berg för deras förkroppslignings skull … Det händer att han tappar intresset för dessa idéer så fort han tänder dem. Sammantaget är han en helt otrolig man, den bästa i världen. Nästan. Det finns bara ett ”men”: det är absolut omöjligt att räkna med det. När som helst kan äventyraren kallas, han kommer att yttra några långa fraser, kyssa sin flickvän i pannan och försvinna. Och när det dyker upp igen vet ingen det. Till och med sig själv.

Varför är han så här: han är en vandrare som går utan att ta sig ut på vägen. Och det finns ingen slutdestination på denna väg. Kanske som barn tvingades han springa hemifrån till vänner när hans föräldrar grälade. Eller hans far var sjöman, militär, diplomat och familjen vandrade från en stad till en annan. Antingen pappa dog tidigt eller lämnade familjen. Och han, som en liten pojke, lärde sig bestämt att det inte är någon mening att bli knuten och vänja sig vid människor, eftersom den oundvikliga separationen blir desto mer smärtsam ju närmare han kommer dem.

Mentor

Först är det trevligt med honom, för han vet allt och kan förklara. När han beställer fisk på en restaurang berättar han om dess livsmiljö. När han går runt i staden kommer han att hålla en föreläsning om skillnaden mellan rysk jugendstil och art deco. Och om någon är sjuk kommer han att fungera som konsultapotek. Det stämmer, då visar det sig att schampokåpan i badrummet måste skruvas upp till slutet och duschslangen måste hängas på en speciell krok. Att bara köpa tomater från Zelenaya Dacha och mjölk från Mad Cow, eftersom den innehåller mer kalcium. Han kommer att berätta vilka böcker du ska läsa, vilka filmer du ska titta på. Det kan bara finnas två åsikter: en är hans, den andra är fel. Tänk på: när du vill lämna honom kommer han också att ge dig en föreläsning om den psykologiska bakgrunden till din infantila handling..

Varför är han så här: troligtvis uppfostrades han ganska strikt och den viktigaste psykologiska anordningen var ett förbud. Bore mentorn är van att inte lyssna på hans önskningar utan till sin mors instruktioner. Med åldern glömde han helt enkelt bort sina önskningar. Att bjuda in honom att komma ihåg dem är som att skicka en pedantisk engelskman till den vietnamesiska marknaden för mat till frukost..

Skinka macho

Han är sned. Lägg inte fingret i munnen – han biter i armbågen. Han skryter av sina manliga hobbyer – sport, jakt, motorcykel. Vid första anblicken verkar det som om han är en förkroppsligande av maskulinitet, för att vara aggressiv och påståelig i samtal, kommer han inte att kränka varken sig själv eller sin flickvän. Det är sant att han av någon anledning inte blir vit och fluffig hemma utan fortsätter att vara oförskämd med eller utan.

Varför är han så här: först och främst är han faktiskt dåligt uppväxt. Och kanske uppriktigt övertygad om att den ideala kvinnan ska vara barfota, gravid och i köket. För det andra förväxlar han begreppen ”maskulinitet” och ”oförskämdhet”. Och för det tredje hade han troligen ingen far eller förhållandet med pappa var mycket svårt. Balanserar på den hala kanten av ironi och obscenitet, ständigt betonar hans maskulina egenskaper, han kämpar med ett fruktansvärt självtvivel som man. Det är därför han i sängen kan vara eftertryckligen ouppmärksam för en kvinna och poserar som en manlig terrorist.

Previous article

7 skäl till varför relationer kan bli tråkiga för dig

Next article

35 häftiga frågor för att lära känna varandra bättre