Skip to content

Han älskar mig, men vill inte gifta sig: vad ska jag göra?

Written by

EllenEriksson

Kvinnor graviterar mot formellt äktenskap mer än män, för att önskan att bygga ett bo i dem är inneboende i naturen. Men du måste vrida ihop det, men tänk om den andra hälften inte tänker göra det?

Marina var lugn över äktenskapet. Hon skrattade nedlåtande över sina vänner som var förvirrade av rädslan för att stanna i den gamla jungfruklanen. Äktenskap, resonerade hon, är gjorda i himlen, så stämpeln är värdelös för relationernas kvalitet, och egendomsfrågor kan lösas utan att registrera civilstånd.

Det var tills hon träffade Vadim. Den här söta killen med ett listigt öga förvirrade hennes etablerade syn på äktenskapet. Nästan från början av deras förhållande insåg Marina att det inte räckte för henne att bara spendera all sin fritid med honom. Hon träffade exakt mannen som det är bra med till och med att vara tyst! Marina själv var generad över att erkänna att hon ville legitimera sin rätt att vara med honom. Först och främst i ögonen på andra stammän, som visade ett förståeligt kvinnligt intresse för sin älskade. Det verkade för henne att en mans status skulle begränsa potentiella jägare för sin man: trots allt är en affär med en gift man för de flesta kvinnor ett tabu.

De hade bott tillsammans i tre år, och hela tiden drömde hon om hur han skulle föreslå henne. När Vadim oväntat erbjöd sig att bryta sig in i en skidort i en vecka, tvivlade hon aldrig på att det var där, på en oplanerad kortvarig semester, att han skulle säga till henne de ord som hon hade väntat på från honom så länge. Och fantiserade till och med om hur hon skulle reagera. Han kommer att försöka att inte rusa runt halsen med ett glatt rop och inte brista i tårar av lycka, även om det just var en sådan spontan reaktion som troligen var. ”Jag säger kanske att jag borde tänka lite”, bestämde hon sig slutligen. ”De säger att en andel av hälsosam kvinnlig självförsörjning främjar manligt intresse.” För ett sådant tillfälle lade hon långsamt en vacker klänning och nya skor i sin resväska..

En vecka i bergen flög förbi som en dag. Vadim var på en extraordinär känslomässig uppsving. På bergssluttningen var han bara en gud: stilig, smidig och stark, han njöt verkligen av hastigheten och sin makt över det svåra spåret. Marina beundrade honom långt ifrån (hon var rädd för bergssluttningarna som eld), avundsjuk på sig själv vilken typ av man hon hade.

Den sista kvällen bjöd Vadim henne till middag på hotellets restaurang. ”Här är det!” – Marina tänkte med ett sjunkande hjärta. När han såg henne, klädd i en cocktailklänning och eleganta ”pumpar”, visslade han till och med av beundran: ”Tja, skönhet! Julia Roberts röker nervöst bredvid dig! ”.

På bordet, försiktigt beställt av Vadim, brann ett ljus, inramat av ett vackert blomsterarrangemang. Servitören tog ordern och sommeliern tog med en flaska lite vitt vin. Medan Vadim noggrant smakade på drycken kände Marina hennes kinder blossa upp av glädjande spänning. Allt är precis som hon föreställde sig! Nu kommer sommelieren att hälla vinet i tunnväggiga glas, och den älskade ger henne en sammetlåda med en ring.

Previous article

Hur man ska leva lyckligt

Next article

Tecken på en ideal brudgum