Skip to content

Fällorna vi hamnar i när vi tror att vi är kär

Written by

EllenEriksson

Innehåll

Vad som verkligen lockar oss till varandra …

Människor som vill ha ett förhållande och söker en själsfrände reflekterar över detta ämne. Svaret på frågan ”vad lockar mig till en person?” relevant också för dem som redan är i ett förhållande men vill lämna och inte kan lämna, även om de första stegen har tagits.

Anna Nine

Familjepsykolog, gestaltterapeut

Så vad som verkligen lockar varandra?

1. Känslor och känslor

Känsla av glädje och andlig uppfyllelse, värme bredvid en annan person. När det bara är bra att vara och du vill vara tillsammans om och om igen. Det handlar om kärlek. Och naturligtvis lockar kärlek människor till varandra.

Men det finns också skuld, skam för deras handlingar eller ökad ångest med rädsla. Det visar sig att dessa känslor också påverkar människors attraktion till varandra. Så, en skyldig person kommer att lockas till den förolämpade personen för att utföra rollinteraktionen ”du måste be om ursäkt och förtjäna förlåtelse”. Och av ångest och rädsla når de ut till någon person bredvid dem, för det är tystare på detta sätt.

2. Spänningsfällan

Det är också viktigt att veta att det finns en ”icke-sexuell upphetsning” -fälla som felaktigt lockar en person. Spänning föddes under fysisk ansträngning eller adrenalinhastighet när man tittar på en skräckfilm och hänvisar till dessa processer. Personen erkänner felaktigt sin upphetsning som sexuell och projicerar den på sin partner. Börjar tycka lockas till en partner. Även om detta bara är en fysisk reaktion i kroppen och felaktigt erkänd upphetsning. Detta händer i gymmet, när en man och en kvinna tränar tillsammans, liksom under starka känslomässiga omvälvningar. Du behöver bara veta om det. Och kontrollera vem spänningen riktar sig till – en partner eller en situation.

3. Överföringsegenskaper

Detta är en viktig attraktionsfaktor, för det första människor ser när de möter sig själv är deras utseende. Och vårt psyke är ordnat på ett sådant sätt att det kommer att leta efter bekanta egenskaper hos en ny person, känna igen innebörden av mikromimik och röstintonation och sedan internt klassificera den resulterande bilden som ”den här personen ser ut som min pappa”, till exempel. Eller en skolvän eller flickvän som en person saknar. Överföring är en överföring av känslor, känslor, när en person börjar kommunicera med en ny person som om han hade känt honom länge, för att han känner något kär, som om han ser ut som någon bekant.

I en positiv överföring uppmuntrar detta önskan att kommunicera. Och i händelse av negativ överföring, tvärtom, tryck bort från personen. Eftersom överföringen kommer att snedvrida personlighetsdrag och i stället för en riktig person kommer en bild av en uttråkad kollega eller ex-fru till din man att ses.

4. Synvinkel, världsbild

Attraktion underlättas av känslan av ”de förstår mig”, den här känslan är mycket trevlig och är en av de typer av emotionellt stöd för en person. Naturligtvis kommer du att vilja prata med den här personen igen och ta reda på vad dina synpunkter mer överlappar..

Dessutom är många människor rädda för att uttrycka sin ståndpunkt öppet. Det finns många anledningar: både föräldrainställningen ”var mer blygsam, sticka inte ut” och ”rädsla för skam och skam”, men det är inte poängen. När någon offentligt uttrycker en åsikt nära dig finns det glädje och intresse för denna person inuti. Och sedan börjar sökandet efter sätt att komma närmare den här personen att arbeta, för inte alla är redo att ”få vänner och bara kommunicera”, och det behövs tid för att bygga vänliga relationer. Men bara många är redo att ha någon form av affärssamtal, att samarbeta och samarbeta för ett bättre resultat. Och det är verkligen intressant för människor.

Därför, om du lockas av en person med en liknande världsbild, välj det tillvägagångssätt som passar situationen och framåt.!

5. Möjlighet att bli bättre

Människor ser en möjlighet att samla resurser och ge varandra kraft. Detta är vad de säger när de undervisar i psykoterapi för familjen. Detta är så, människor förenas verkligen, kompletterar varandra, och tack vare harmonin i ett par blir var och en starkare och mer framgångsrik i omvärlden. Detta kallas att bilda en allians i ett förhållande..

Då uppstår frågan: vad är resurser? Och det första människor tänker på är pengar. Detta är dock det enklaste svaret på denna fråga, som är avsedd att sabotera idén att investera egna resurser i relationer..

Förutom pengar investerar människor tid, ansträngning, energi. De investerar sina personliga förmågor, de närmar sig organisationen av vardagen med själ och kommer vänligt att lyssna och stödja när de är ledsna. Investeringsresurser innebär vuxenkommunikation, där alla har ett ansvar att se till att detta förhållande utvecklas på ett konstruktivt sätt..

I ett sådant förhållande känner människor sig nöjda, avslappnade, de mår bra tillsammans. Partnern är förknippad med glädje och glädje, så han kommer att dras till varandra. Bildar en sund koppling i relationer.

Previous article

10 hemliga upplevelser av gifta kvinnor

Next article

Hur man ska leva lyckligt