Skip to content

6 tecken på att du bara är med honom på grund av sex

Written by

EllenEriksson

Innehåll

En man kan älskas för många saker. För hans humor, karaktär, inställning till dig, för hans hobbyer och drömmar. Eller för att han är vacker i sängen … speciellt för det. Experter från Secrets-centret för familj- och sexundervisning berättar hur man förstår att man älskar en man och förblir i ett förhållande med honom bara på grund av sex..

Du tillbringar större delen av din tid tillsammans i sängen.

När allt kommer omkring är sex med den här mannen det mest underbara du någonsin har haft. Eller för att du bara behöver sex. När du gör nästa möte strävar du genast efter att lösa problemet inte i vilken restaurang du ska äta middag i, utan om vem du ska åka hem efter middagen – till honom eller till dig. Dating, gå på bio, promenera med sin hund, middag med sina föräldrar – allt detta intresserar dig lite, för den främsta motivatorn i ditt förhållande är sex..

Du är inte intresserad av hur han mår

Inte undrar vilken dag han tillbringade på jobbet, vad han åt till middag och om han sov idag. Ökningen av nyfikenhet som en partner känner för en annans liv i de första paren i ett förhållande beror på frisättningen av hormonet oxytocin, som är ansvarigt för bindningen. Därför, närhelst partners är på avstånd från varandra, försöker de ta reda på hur det går med den älskade eller älskade, att uppmärksamma sig själva eller att kalla partnern till en konversation. Om det inte gör det kan det bara vara sex..

Du försöker inte formalisera din relation.

Berätta inte för dina vänner om honom, skynda dig inte att presentera honom för dina föräldrar. För någonstans djupt ner vet du att i detta förhållande håller dig bara sex. Detta är ett ganska viktigt och symboliskt tecken, eftersom de vanligtvis inte döljer närvaron av en partner, utan tvärtom, försök att meddela den närmaste cirkeln om detta i ett förhållande där båda parterna är kär och är inställda på en lång union. Att dela glädje eller att förklara avsikt. Om du inte vill presentera din partner för dina nära och kära kan detta bli ett tecken för dig att djupt ner i dig inte tar detta förhållande på allvar..

Du kanske inte håller med om några grundläggande frågor, men det spelar ingen roll för dig.

En av nycklarna till goda relationer är likheten mellan partners i globala frågor, till exempel angående barn eller syn på karriärutveckling. Men när det gäller den här mannen stör de dig inte, även om dina positioner skiljer sig från varandra..

Han ser inte ut som mannen i dina drömmar

Håller med, varje kvinna har en uppfattning om hur en idealisk man, man och far till barn ska vara. Du kan till och med ha en hel lista med kriterier enligt vilka du väljer en partner. Och här, på ditt livs resa, stöter du på en som, ja, inte alls passar in i dessa ramar, men intima relationer mellan dig har redan börjat, och du vill inte lossa dem. Men om du själv förstår tydligt att din partner inte är lämplig för rollen som en livspartner, behöver förhållandet inte brytas omedelbart..

Relationer kommer inte först för dig.

Det kan vara mycket mer intressant och viktigt för dig att skapa din egen karriär eller utvecklas i riktning mot personliga hobbyer och intressen, och du är inte redo att ge all din styrka för att bygga harmoniska och hälsosamma relationer. Bygg därför inte dem utan bara njut av ögonblicket. I det här fallet kan partnern tvärtom vara ganska seriös om dig. I det här fallet är det mycket viktigt att klargöra dina avsikter för varandra. Låt mannen veta att du i detta skede är intresserad av ett förhållande där du bara kan njuta av varandra. Om han är nöjd med denna typ av interaktion kan du fortsätta tills båda är bekväma i en sådan allians. Om han starkt motsätter eller ogillar din position, är det bättre att överväga hur man kan avsluta förhållandet för att inte skada din partner känslomässigt..

Det finns en uppfattning i samhället att relationer för sexens skull är mer lämpliga för män än kvinnor. Faktum är att kvinnor oftast, i ett förhållande, känner behov av att kommunicera med en partner, att hitta nya kontaktpunkter, att spendera mer tid med varandra, att ta hand och få vård i gengäld. Men vissa kvinnor utvecklas harmoniskt i kärlekslösa relationer och njuter av sexuell intimitet. Det finns inget konstigt eller förkastligt i ett förhållande där en kvinna bara hålls av den intima sidan av frågan..

Det enda vi rekommenderar är att vara ärlig mot din partner och inte låta dem skapa falska förhoppningar. Om du verkligen är bekvämare med begreppet förhållande för sex, måste du meddela din partner, annars är det stor sannolikhet att skada hans känslor, förolämpa eller till och med förolämpa. Det är också värt att komma ihåg om dina önskningar: om du i ett förhållande känner samma behov av att älska och bli älskad, kan ett förhållande som är uteslutande knutet till sex med tiden börja förtrycka dig. Vi rekommenderar i alla förhållanden att tydligt och noggrant övervaka dina känslor, känslor och önskningar, då kan du i tid märka att kärlek, till exempel, i denna union är borta och det är dags att gå vidare.

Anna Tok, redaktör för avsnittet ”Han och hon”:

Det viktigaste i sådana frågor är att inte lura sig själv. Så att det inte händer att en man är med dig bara på grund av sex, och du försöker ditt bästa för att övertyga dig själv om att du godkänner detta format av förhållande. Om du har känslor för en person och de inte är begränsade till sexuell attraktion, hitta styrkan att erkänna det, annars kan du inte undvika tårar, ett krossat hjärta och oändlig besvikelse.

Previous article

Att springa till registret eller leta efter ett nytt? 10 tecken på självbedrägeri

Next article

10 hemliga upplevelser av gifta kvinnor