Skip to content

Dating och dating efter skilsmässa: 9 huvudregler

Written by

EllenEriksson

Innehåll

Ta reda på hur du kan komma tillbaka till det stora spelet efter en större upplösning.

Dating efter skilsmässa kan vara ett minfält för medelålders kvinnor. Kanske blir detta ett seriöst test, mycket allvarligare än att välja en outfit för det första mötet. Varför är allt så svårt?

”Efter en skilsmässa kan en kvinna känna sig mycket sårbar. Delvis för att hon brukade ha en make för att ”skydda” henne, och nu måste hon konfrontera världen på egen hand. Men samtidigt har hon inte längre råd att känna sig tonårig osäker, säger doktor Diana Kirchner.

1. Ta reda på om du är redo

Oavsett om det har gått en månad eller sex år efter att du undertecknat skilsmässopapper, kan du inte vara säker på att du är redo för ett nytt förhållande. ”Naturligtvis är du inte redo. Speciellt när det är obehagligt att ens tänka på en ny romantik. Men så snart tanken på dejting kommer till dig, bör du tänka på tiden att börja chatta med män. Trots allt, även om din första upplevelse visar sig vara hemsk, kan du ta ett steg tillbaka och vänta lite längre, säger psykoterapeut Susan Pease Gadua..

2. Var rädd men gör

När man tittar på den moderna dejtingscenen börjar många kvinnor inte bara bli nervösa, de är förskräckta, säger Dr. Kirchner. Kom ihåg att din rädsla är normal, eftersom du har upplevt en stor chock och, möjligen, kommer att uppleva det igen. Ingen tvingar dig att hoppa i poolen med huvudet. ”Börja gradvis. Gå till ett möte med gamla vänner, acceptera en inbjudan till en fest … ”

3. Undvik negativt tänkande

Enligt Dr. Kirchner är det inte ovanligt att höra uttalanden som ”alla män är idiotiska” eller ”alla goda är upptagen” från en kvinna som skadades av en smärtsam skilsmässa. Uppenbarligen är detta inte ett mycket lämpligt tänkesätt för dejting..

”Sådana tankar förstör bara ditt humör och begränsar dina chanser att hitta kärlek.” Genom att hålla dina negativa tankar i schack kommer du snart att utveckla en vana att tänka optimistiskt, vilket i sin tur förbereder dig för dejting..

4. Vet att allt är bra med dig.

Efter en skilsmässa kan en kvinna också börja tänka att något är fel med henne på grund av att hennes äktenskap bröt upp. För att hantera detta är det värt att försöka känna igen saboteringstankar. Så snart du börjar tvivla på dig själv, ”visualisera ett jätte rött stoppskylt eller en röst som skriker,” Stopp! ”Råder Dr. Kirchner..

5. Bestäm dina avsikter

”Sätt dig ner och gör en lista över exakt vad du letar efter. En partner för livet? Eller one night stand? Eller kanske bara en person som det kommer att vara trevligt att tillbringa din fritid med? Tanken är att du medvetet måste bestämma vilken typ av relation du letar efter. Det vore rätt att dela dina mål med en potentiell partner, säger Kirchner.

6. Föreställ dig dina datingidéer

När Susan Pease Gadua ber frånskilda kvinnor att fritt associera ord som tänker på när de tänker på ”dejting”, ord som ”mardröm” och ”skräck” kommer upp. Om du känner på samma sätt ger hon det här rådet: ”Jag föreslår att du försöker tänka om dejting igen och försöka uppfatta det som ett äventyr eller utbildning. Dating kan vara ett sätt att förbättra dina sociala färdigheter. Och naturligtvis är detta en bra ursäkt för att komma ut ur huset och ha kul! ”

7. Prova online dating

Kanske, när du letade efter en man förra gången, fanns inte Internet ännu, än mindre online dating. Men världen har förändrats mycket sedan dess, nu har applikationer och webbplatser för att hitta en partner blivit en del av vardagen. Fördomarna att endast förlorare eller pervers sitter på sådana platser är värda att lämna tidigare. ”Dejting online är inte bara mainstream, utan också ett av de bästa sätten att bredda din sökning, snarare än bara hoppas att du träffar någon på ett kafé”, säger Dr. Kirchner..

8 öka dina chanser

”Fyra av fem män du möter kommer att försvinna”, säger Dr. Kirchner rakt på sak. Detta är en regelbundenhet i dejtingvärlden. Någon kan helt enkelt tappa intresset, en annan kan ha oförutsedda problem som du aldrig kommer att veta om. Ta det inte personligen, försök bara komma ihåg att ju fler människor du träffar, desto mer sannolikt är det att du hittar den person du vill ha. Och var inte rädd att träffa flera män samtidigt, lägg inte alla dina ägg i en korg. Vi pratar naturligtvis om uppvaktning och de inledande faserna för kommunikation, du måste bestämma innan förhållandet med en av de sökande blir allvarligt. Du borde inte fuska partners. Säg bara ”Jag tycker om att träffa dig, men jag vill att du ska veta att jag också träffar andra nu.”.

9. Låt inte barn stoppa dig.

Om du har ett barn är det naturligtvis bara värt att gå hemma eller att presentera dem för en man om förhållandet har blivit allvarligt. Men det betyder inte att rädslan för att få missnöje från barn ska stoppa dig. ”För många kvinnor gömmer sig bakom sina barn som en ursäkt för att inte träffa män. Var uppriktig och respektfull, men be inte om ursäkt för att du vill förbättra ditt personliga liv. De flesta barn vill bara att deras föräldrar ska vara lyckliga och troligen inte störa det, säger psykoterapeut Susan Pease Gadua.

Previous article

35 häftiga frågor för att lära känna varandra bättre

Next article

10 saker som stänger av män