Skip to content

7 skäl till varför relationer kan bli tråkiga för dig

Written by

EllenEriksson

Förlorade färger och en känsla av rutin är inte en anledning att ge upp allt..

Det är okej att känna dig uttråkad någon gång i ditt förhållande. Så snart godisbukettperioden slutar börjar scenen som kallas ”komfort”. Det kanske inte är så spännande och levande som det var i början. Men därigenom har du och din partner möjlighet att fördjupa din anslutning och stärka din relation. Men att känna sig uttråkad i ett förhållande kan vara ett problem om du känner dig tristess hela tiden. Enligt experter, om du ständigt känner att du blir uttråkad ganska snabbt och enkelt i ett förhållande, kan orsaken vara lite allvarligare än det verkar..

”Att känna sig uttråkad av ditt förhållande kan vara ett tecken på att din partner inte passar dig”, säger Elizabeth Earnshaw, en licensierad familjeterapeut. ”Men om du märker en vana med” tristess ”i ditt förhållande om och om igen, kan det här vara anledningen till att du inte är redo för riktig intimitet.”.

Din attityd till intimitet och ansvar bildas i barndomen. Det är baserat på hur dina föräldrar interagerade med dig. lovegra Om de var kalla för dig eller inte kände sig nära varandra, kanske det är därför du kommer att sträva så mycket efter frihet och motstå all beständighet. Earnshaw säger att du är mer benägna att känna lust att springa iväg och dra sig tillbaka när du känner stark närhet..

”Popkulturen tycker om att kalla dem människor med fobier av känslomässig närhet. I verkligheten kämpar de flesta som kämpar mot denna anknytning och säger att förhållandet är uttråkad bara med känslan av säkerhet och trygghet i förhållandet, säger Elizabeth. ”De märker ofta att så snart de börjar känna en stark närhet med någon, börjar de plötsligt hitta brister, till exempel samma tristess”.

Men enligt experter finns det andra skäl till varför du kan bli uttråkad av ett förhållande..

1. Är du van vid mer dramatiska relationer?

”Människor med höga ångestnivåer kan känna sig obekväma i bekväma och säkra relationer. Det beror på att de är vana vid kaos, säger Earnshaw. Istället för att se på fredliga relationer som bra och hälsosamma är det mer troligt att du tänker på dem som relationer som har blivit föråldrade och tråkiga. Enligt Earnshaw kan detta leda till en känsla av hopplöshet och fälla. Du kan till och med övertyga dig själv om att det är dags att fly från det. ”Om dessa upplevelser är förödande för ditt liv, lär dig att identifiera din emotionella närhet och arbeta för att känna dig bekväm i förhållandet. En stark intimitet med en partner, en känsla av tillförlitlighet är ett stort steg mot utveckling, säger hon..

2. Du tillåter dig inte att vara sårbar nog

Relationer måste utvecklas över tiden. Dave Wolowski, relationsexpert och positiv psykologcoach, säger: ”De utvecklas när båda parter blir mer öppna för varandra. När du kan visa din sårbarhet kommer du att känna en större känsla av närhet och kontakt med din partner. Din relation (som intimitet) kommer att utvecklas över tiden. Men när du stänger dig själv från din partner begränsar du inte bara dig själv utan hämmar också tillväxten i ditt förhållande. I slutändan leder detta till stagnation av deras egna personliga tillväxt. Kombinerat med bristen på tillväxt i relationen börjar det kännas som att du är uttråkad. Det tar tid att öppna upp för din partner. Men om du är övertygad om att din partner inte kommer att förolämpa eller döma dig, är det det mest givande sättet att dela dina inre tankar och känslor att förbättra ditt förhållande. Det är okej att börja lite ”.

3. Du måste arbeta med dina kommunikationsförmågor

Trevlig kommunikation är en integrerad del av varje förhållande. Att lära sig kommunikationsförmåga tar tid. Bobby Palmer, författare till Date Like a Grownup, säger: ”Den som försöker bygga en relation på lång sikt kommer alltid att vara öppen för konversation. Varje diskussion kan hjälpa honom att lära sig om sin partners förflutna, hans önskningar och behov, liksom hans planer för framtiden. Förmågan att dela dessa saker är det som hjälper en sund relation att växa. Bra kommunikation innebär också att vara en bra lyssnare. Om du inte gillar att lyssna på din partner och inte försöker förstå honom, blir det svårt för dig att bygga ett seriöst förhållande. Du vill inte ha djupare intimitet med din partner och du blir uttråkad. ”.

4. Du har orealistiska förväntningar på vad relationen ska vara.

Förhållandena är (för det mesta) bra i början. Att hålla dem i samma skick tar mycket arbete. Om du letar efter den perfekta partnern som kommer att vända huvudet och göra alla dina romantiska drömmar verklighet, förbereder du dig helt enkelt för besvikelse. Bobby Palmer säger: ”Detta är inte det verkliga livet. De kommer troligen att bli uttråkade snabbt och gå vidare. När du letar efter det perfekta förhållandet är det mer sannolikt att du bygger förväntningar och tappar intresset så snart saker inte går som du ville ha dem. Verkligheten är att hälsosamma vuxenrelationer kräver lika steg och eftergifter. Ni är båda överens med realistiska förväntningar på varandra och på er själva. ”.

5. Du är inte så kär i din partner.

Om du snabbt blir uttråkad av ett förhållande rekommenderar vi att du tittar på vilken typ av människor du bygger ett förhållande med. ”Tristess är motsatsen till intresset. Om du verkligen vill behålla relationen kommer du att upptäcka nya saker med samma person, inte varje gång med en ny. Vill du förstå varför du blir uttråkad i ett förhållande? Ett sätt att ta reda på är att skriva ner vad du gillade med ditt tidigare förhållande och vad du inte gillade. Ta dig tid att verkligen komma ihåg var och en av dina tidigare partners och dina känslor för dem. Om du tycker att de har likheter kan du försöka träffa någon som inte passar din standardtyp, säger Paul Bashia Williams, relationsspecialist och ägare till Hearts In Mind Counselling..

6. Du tror att du vet allt om din partner

Tom Ella, dejtingsexpert och författare till podcasten Unwanted Dating säger: ”Det är för lätt efter ett tag att komma överens med tanken att din partner inte har något annat att överraska dig med. Du har redan lyssnat på alla deras berättelser, lärt dig varje drag och i slutändan finns inget kvar som kan tyckas ovanligt för dig. Men detta är inte sant. Människor förändras hela tiden och förändring behöver inte vara drastisk. De kan till exempel utveckla nya intressen eller åsikter om vad som händer i nyheterna. Det finns alltid nya saker du kan lära dig om din partner, oavsett hur länge ni har varit tillsammans. Du måste ändra din attityd gentemot din partner. Du måste se honom som en intressant person igen, och inte bara din andra hälft, som du redan har sett tusen gånger. Om du inte är redo att lära dig mer om någon kommer du att bli uttråkad varje gång du hittar ett nytt förhållande..

7. Du är inte redo för ett seriöst förhållande.

Om du verkligen inte är redo att förbinda dig till någon kan du börja fly så fort saker och ting blir allvarliga. Palmer förklarar: ”Den minsta konflikten, det ögonblick när du blir ombedd att göra något du inte vill göra, eller bara prata om ett långsiktigt åtagande kan få dig att lämna. När du menar allvar med ditt förhållande kommer du inte att skrämmas av det arbete som ligger framför dig. Chansen är stor att du anstränger dig och hittar ett kreativt tillvägagångssätt som kommer att rädda dig från tristess. ”.

Återigen är det okej att känna sig uttråkad i ett förhållande. Men detta borde inte vara något permanent, som går över i relationer med andra människor. I så fall är det första steget att ta reda på varför detta händer. Handlar det om bilagor eller de partners du väljer? När du väl har upptäckt orsaken kan du göra justeringar. Låt inte tristess hindra dig från att ha ett hälsosamt och lyckligt förhållande.!

Previous article

5 kvinnliga knep: hur man blir en önskvärd följeslagare

Next article

Tio typer av skurkar kvinnor är galna på